Over mij

Willy Boogaard

Coach en trainer

Ik ben een buitenmens. Van jongs af aan geniet ik van het buiten zijn en het liefst kampeer ik, met mijn gezin, in de natuur en word wakker midden in het bos of langs een rivier. Ik hou van bewegen en struinen door de natuur. In de natuur kom ik in mijn kracht.

Ervaring

Meer dan 12 jaar heb ik lesgegeven op een jenaplanbasisschool. Hierbij heb ik mij gespecialiseerd in het voeren van gesprekken met kinderen om uit te gaan van de behoeften en talenten van het kind.  Prachtig om te horen waar een kind trots op is, wat een kind wil leren en op welke manier. Kinderen willen het liefst flink bewegen. Dit bracht mij bij de Rots- en Wateropleiding (psycho-fysieke training), met in 2017 een specialisatie autisme spectrum stoornissen.

De puzzeltjes kwamen echt bij elkaar bij de allround kindercoachopleiding van Jip en Jan-academie in Almere. Daar heb ik geleerd hoe je op een spelende, creatieve en vooral liefdevolle manier, kinderen, jongeren en  ouders kunt coachen.  Van 2017-2018 heb ik gewerkt in de bovenbouw van het speciaal onderwijs, waar ik ervaring heb opgedaan  in het omgaan met jongeren die al heel wat hobbels in hun leven hebben ervaren.  Ik merk dat mijn luisterend oor in combinatie met rots en wateroefeningen, hen helpt om meer vertrouwen in zichzelf op te bouwen. 

De rode draad door mijn leven is tuinieren. Vanaf 2016 beheer ik de buurtmoestuin naast de Aardehuizen in Olst. Ik heb tot oktober 2018 elke woensdagmiddag met kinderen getuinierd. Het beleven en onderzoeken van de natuur vind ik daarbij net zo belangrijk als zaaien en planten van groente en kruiden. Op de Facebookpagina van de Stichting Eetbaar Olst-Wijhe heb ik hier verhaaltjes over geschreven.

Willy Boogaard

Rietgors 10
8121JZ OLST

06-83378501

Blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Deze site maakt gebruik van cookies om je surfervaring te verbeteren. Wil je ze houden?