Kookworkshops

plantaardig koken | eten uit de natuur

Kookworkshops

Toen ik een jaar of 13 was schotelde ik mijn familie gestoofde brandnetel voor. Ik vertelde dat ze een soort spinazie gingen eten. De meningen over mijn kookkunst waren toen enigszins verdeeld. Ik ben blijven experimenteren met groente uit eigen tuin en wilde kruiden. Vooral de pesto met wilde kruiden en de groentebonbons zijn een succes. Deze kennis wil ik graag delen met kinderen en volwassenen in kookworkshops. Hieronder staan verschillende  workshops voor jong en oud. In overleg bied ik ook workshops op maat aan. Misschien iets voor een teamuitje?

In verschillende seizoenen komen andere ingrediënten uit de moestuin en de natuur op het menu

Groen en Lekker!

Kookworkshop voor basisschool

bij de “Voedselwerkplaats” op  Den Duurschen Hof in de Den Nul of bij de Aardehuizen in Olst

In deze workshop doe je ideeën op met het bereiden van gerechten van groente, fruit en kruiden uit de tuin en je leert ook wat het doet voor je lijf. Na afloop krijg je een mapje met makkelijk te maken recepten mee naar huis.

Eerst maken we een ronde door de tuin en kijken wat we kunnen oogsten voor onze gerechten. Denk daarbij aan bladgroente, knollen, maar ook aan bloemen en wilde kruiden. Daarna gaan we in tweetallen aan de slag met wassen, snijden, koken en bakken. De gerechten die je gaat maken hangt natuurlijk af van het seizoen. Maar de “groentebonbon” zit er altijd wel bij. Extra bijzonder is dat we de gerechten samen gaan opeten in een gezellig ingerichte Mongoolse yurt.

 
 • Periode: voorjaar, zomer, herfst, winter
 • Niveau: vanaf groep 5
 • Tijdsinvestering: 2 uur
 • Prijs:  € 180,-  (inclusief levensmiddelen)
 • Opmerkingen:
  Maximale groepsgrootte 20.
  Begeleiding van minimaal 5 volwassenen (inclusief leerkracht) bij primair onderwijs.
  Koken op locatie is bespreekbaar

Eten uit de natuur!

bij de Aardehuizen in Olst

In deze workshop geef ik een rondleiding door mijn eetbare siertuin, buurtmoestuin en tuinstrookjes  bij de Aardehuizen. Er wordt hier op een ecologische manier, met gebruikmaking van de permacultuurprincipes, groente, fruit en kruiden verbouwd. Daarbij groeien er ook heel wat wilde planten. We gaan plukken, snijden en binnen koken. We maken smakelijke gerechten met groente en wilde kruiden. Onder het genot van een drankje gaan we in een gezellig Aardehuis de gerechten proeven en ervaringen uitwisselen. Heb je zin om dit jaar frisse groene ideeën op te doen, dan ben je van harte welkom.

Graag opgeven via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Wanneer: zondag 2 februari, 1 maart, 5 april, 3 mei, 7 juni, 6 september, 4 oktober, 1 november en 6 december 2020.
 • Van 15:30 - 19:30 uur
 • Prijs: € 35,- per persoon
 • Maximale aantal deelnemers: 10
 • Tip: Leuk te combineren met een uitgebreide rondleiding door de Aardehuis-wijk van 14:00 tot 15:00 uur. Zie: agenda rondleidingen aardehuis.

Eten uit de natuur in Den Nul!

Kookworkshop

op de Voedselwerkplaats “Den Duurschen Hof” in Den Nul

In deze workshop geef ik een rondleiding door de tuin van de Voedselwerkplaats. Hier wordt op een ecologische manier, met gebruikmaking van de permacultuurprincipes, groente, fruit en kruiden verbouwd. Daarbij groeien er ook heel wat wilde planten. We gaan plukken, snijden en binnen koken.

We maken kleine smakelijke gerechten met de groente en kruiden van het seizoen. Onder het genot van een drankje en gezellig ingerichte mongoolse yurt, gaan we de gerechten proeven en ervaringen uitwisselen. Heb je zin om frisse groene ideeën op te doen, dan ben je van harte welkom.

 • Wanneer: op aanvraag
 • Prijs: € 35,- voor volwassene
 • Maximale aantal deelnemers: 10
Quote van deelnemer:
"Nog even laten weten dat ik het erg leuk vond om in je gezellige keuken te staan. Het was echt de moeite waard om met je mee te lopen langs alles wat "moedertje aarde" voor ons laat groeien. Je enthousiasme is echt aanstekelijk. Zal zelf niet zo snel gaan plukken in het wild, maar de brandnetels durf ik na zondag zeker wel aan. Leuke ervaring hoor!"

Willy Boogaard

Rietgors 10
8121JZ OLST

06-83378501

Blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Deze site maakt gebruik van cookies om je surfervaring te verbeteren. Wil je ze houden?